BAL: 20 bin yıldır tükenmeyen şifa kaynağı


İçerdiği enerji ve besin değeriyle her yaştan insan için vazgeçilmez bir lezzet kaynğı olan bal, uygun saklama koşullarında uzun yıllar besin değerini kaybetmiyor.

Balın Mucizeleri:

Diyet yapanlar, bitkin düşmemek için yemeklerden sonra bir çay kaşığı bal yemelidir. Ayrıca balın tokluk hissi verdiği de unutulmamalıdır.
Bal, damar sertliğinden kaynaklanan hastalıklarda, hastalığın ilerlemesini önler.
Sindirime yardımca olan bal, mide ve 12 parmak ülserinin tedavisinde etkilidir.
Bal ile yara tedavisi çok eskilere dayanır. İltihaplı ve iltihapsız, küçük büyük her türlü yara, bal sürülerek tedavi edilmiştir. Bal yaranın çabuk iyileşmesini sağlar.
Karaciğerin en önemli görevlerinden biri, vücudun kendi ürettiği ve dışarıdan aldığızehirleri atmaktır. Karaciğerin bu görevi yapabilmesi için glikoza ihtiyacı vardır. Bal, içindeki glikoz ve çeşitli meyve şekerleriyle zehirlerin hızla vücuttan atılmasında karaciğere yardımcı olur. İçindeki asetilkolinin olumlu etkisi de safranın boşalmasını sağlar. Karaciğer sağlığı için günde 1-3 kaşık bal yenmelidir.
Balın, öksürüğe karşı iyi bir ilaç olduğu çok eskilerden beri bilinir. Ballı sıcak su, çeşitli çaylar ve sebze suları öksürüğe iyi gelir. Ayrıca balgam söktürücü olarak da bal idealdir.
Zengin bir besin kaynağı olan bal, bebek ve çocuk gelişiminde de çok önemlidir. Çocuklarda bağırsak tembelliği, kusma öksürük, bronşit gibi hastalıklara iyi gelir. Balın çabuk sindirilmesi, bünyesindeki serbest asitler doılayısıyla yağ hazmını kolaylaştırması ,iştah açması gibi özellikleri ve huysuzluğu azaltan sakinleştirici etkisi, balın çocuk beslenmesinde ve gelişimindeki önemini arttırır.
Emziren kadınlar, günde bir iki kaşık bal yiyerek sütlerini arttırabilir. Bu şekilde, annenin ve bebeğin hastalıklara karşı direnci artar. Bebekler, mama ve süte karıştırılan tatlandırıcılara karşı büyük duyarlılık gösterir. Bal, sütün içindeki maddeleri tamamlar. Böylece bebeğin gelişmesi için gerekli tüm maddeler doğal yollardan verilmiş olur. Tatlandırıcı ve besleyici olarak 100 ml süte, 1 çay kaşığı bal karıştırılmalıdır. Bal mayalanmatı önlediğinden bebeğin sancılarını azaltır ve yatıştırıcı özelliğiyle rahat uyumasını sağlar.

Reklamlar

Yorum bırakın

Filed under Ballar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s